Шави вижда в Стърлинг наследник на Меси и Роналдо


Н. Гавазов

Шави вижда в Стърлинг наследник на Меси и Роналдо

Легендата на Барселона и на испанския футбол Шави е убеден, че крилото на Манчестър Сити Рахим Стерлинг може да стане най-добрият играч в света.

Под ръководството на Хосеп Гуардиола, с когото Шави имаше шанс да работи в Барселона, Стерлинг постигна впечатляващ прогрес, превръщайки се в играч от световна класа.

След като вкара 25 гола през миналия сезон, Рахим вкара шест пъти и през новата кампания. Според Хави 24-годишният англичанин има всички шансове да стане наследник на застаряващите Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Меси и Роналдо доминираха във всички награди за най-добър играч в света толкова много години, че е трудно да си спомняш времената преди тях.

Според мен Меси е най-добрият играч на всички времена. И въпреки че двамата все още играят на много високо ниво, със сигурност ще дойде ден, когато някой друг ще заеме мястото им, а този ден е точно зад ъгъла.

Виждаш  млади играчи, някои от които в бъдеще може да бъдат определени като  най-добрите в света и ти идва на ума за Неймар, Мбапе, Салах и разбира се, Стърлинг. Струва ми се, че Стърлинг печели това състезание в момента", заяви Шави.

  Сподели
299