Невил: Стоунс и Отаменди ще струват титлата на Сити


Н. Гавазов

Невил: Стоунс и Отаменди ще струват титлата на Сити

Експертът на Sky Sports Гари Невил е уверен, че Манчестър Сити е обречен да претърпи поражение в надпреварата за титлата  във Висшата лига, ако Джон Стоунс и Николас Отаменди продължават да играят в центъра на отбраната на "гражданите".

Напускането на Венсан Компани и тежката контузия на Емерик Лапорт  направиха избора на мениджъра Хосеп Гуардиола  в центъра на отбраната почти безспорен - само Стоунс и Отаменди останаха на тази позиция сред профилните играчи на тази позиция.

Гуардиола се довери на тази двойка в мача срещу Норич, но "гражданите" бяха победени с резултат 3: 2. Според Невил Сити ще подпише присъдата си, ако не промени комбинацията от централни защитници.

"Гуардиола сложи край на тази връзка  преди 18 месеца, когато Емерик Лапорт дойде в клуба.

Отаменди, действащ като централен защитник, постоянно пропада и позволява на противника да извършва бързи атаки. Той не съответства на типа централен защитник, от който се нуждае Гуардиола. Той е хладнокръвен, но е твърде безразсъден.

Докато работи с Манчестър Юнайтед, Сър Алекс Фъргюсън можеше да каже на определени  играчи: "Стига, достатъчно с теб". Поражението на Сити от Ливърпул с 4:3 (Б.ред. 14.01.2018 г.) стана онзи мач, в който Гуардиола реши, че Стоунс и Отаменди не могат да играят заедно.

Контузията на Лапорт и липсата на замяна на Венсан Компани са голям проблем за Манчестър Сити. Стоунс и Отаменди са изиграли само 25 мача заедно във Висшата лига под ръководството на Гуардиола.

С тях отборът пропуска средно на мач повече, отколкото с всяка друга двойка  централни защитници. Когато са на терена, отборът има по-малко сухи мрежи, по-често пропуска три гола или повече, процентът на победите пада.

Те ще струват на Манчестър Сити титлата във Висшата лига. Ако тези двама играят заедно, поддържайки сегашната си форма, Сити  няма да спечели лигата", заяви Невил.

Напомняме, че вчера Манчестър Сити обяви, че Джон Стоун е получил травма и ще отсъства няколко седмици. Според неофициални източници, англичанинът ще пропусне срещите на "гражданите" от Висшата лига с Уотфорд, Евертън, Уулвърхемптън, Кристъп Палас и Астън Вила.

  Сподели
116