Брендън Роджърс сравни Мадисън с Коутиньо


Н. Гавазов

Брендън Роджърс сравни Мадисън с Коутиньо

Мениджърът  на Лестър Брендън Роджърс заяви, че атакуващият полузащитник Джеймс Мадисън му напомня на бившия възпитаник в Ливърпул Филипе  Коутиньо.

През уикенда  "лисиците" понесоха минимално поражение при гостуването си на Манчестър Юнайтед, но Мадисън показа най-добрата си страна, като постоянно притискаше  защитата на противника.

Този мач само засили желанието на мениджъра на Юнайтед Оле Гунар Солскяер да привлече  Джеймс и според слуховете, "червените дяволи" възнамеряват да подпишат с Мадисън през следващото лято.

Роджърс разбира защо 22-годишният англичанин е привлекателен за големите клубове.

"Той е вид играч, който се движи от позиция на позиция. Спомням си, че работех с Коутиньо в Ливърпул - понякога той играеше на фланга, друг път се местеше в центъра. Джеймс е малко подобен на него по отношение на подбора на позиция.

Той ще продължи да върши работата си. Работата му е да създава и да вкарва голове и ще остане верен на себе си. Не му провървя, че не вкара от пряк свободен удар срещу Юнайтед.

Той носеше заплаха в себе си, когато атакуваше. Освен това не му провървя, когато топката удари вратаря по глезена. Това е Джеймс - той създава голове, отбелязва голове. Това е едва вторият му сезон на това ниво и той вече показва огромен талант. .

Той има голям потенциал и мисля, че ще подобри играта си. Притежава  голям талант, а ние просто се опитваме да го подготвим да играе на най-високо ниво колкото е възможно по-дълго", заяви Роджърс.

  Сподели
188