Моуриньо обясни доминиращата роля на Сити и Ливърпул в Англия


Н. Гавазов

Моуриньо обясни доминиращата роля на Сити и Ливърпул в Англия

Португалският специалист Жозе Моуриньо коментира причините, поради които Ливърпул и Манчестър Сити доминират в таблицата за класиране на Висшата лига  за втори пореден сезон.

"Гледайки Манчестър Сити, вие виждате хармония, чувственост, качество. Играчите се намират на една вълна, споделят еднакви идеи. Говорейки за Ливърпул, мисля, че Юрген Клоп е в добра позиция. Той има стабилност, може да контролира ситуацията. Той е подкрепен от хора, които споделят възгледите му с него. Това е важно.

Да, Хосеп е фантастичен треньор, да и Юрген е такъв. Те издигнаха отборите си до такова ниво, че дори и да имаме напълно нов мениджър утре, отборът ще продължи да се представя също толкова добре", заяви Моуриньо за  The Telegraph.

По-рано Жозе изрази увереност, че всеки един специалист ще е успешен на "Анфийлд" и "Етихад", ако те работят в клубове с подобна структура: "Мисля за структурата на тези клубове. Ако погледнете например Сити, вие виждате собственика, Феран Сориано (изпълнителен директор), Чики Бегиристайн (спортен директор), Пеп Гуардиола, щабът на Пеп и след това играчите. Заедно те изглеждат хармонично, обединени, имат химия , майсторство, те работят по един и същ проект и имат едни и същи идеи", заяви Моуриньо.   "Не отричам това, че Пеп е отличен треньор, че  Юрген е отличен треньор. Мисля, че ако някой от тях напусне утре и на негово място дойде  друг треньор от най-високо ниво - разбира се, той трябва да съответства на най-високото ниво - отборът все още ще бъде на мястото си. Мисля, че глобалният подход е ключът към тяхната ефективност. Можете да преброите на пръстите на ръката си европейските клубове, където има усещането, че всичко е на мястото си. Не мисля, че ще аз ще получа такава работа. Мисля, че ще работя там, където са ми нужни моята всеотдайност, опитът и  знанията ми".

Напомняме, че Ливърпул е лидер в класирането с пълен актив от точки. Сити е втори, на пет пункта от лидера.

  Сподели
267