Гуардиола: Ще помогнем на Рахим да стане като Меси и Роналдо


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще помогнем на Рахим да стане като Меси и Роналдо

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп  Гуардиола коментира отношението си към халфа Рахим Стерлинг.

"Засега Рахим все още не е достигнал нивото на Меси и Роналдо. Мисля, че това е напълно възможно  да се случи.

Самият той мечтае за това, както и ние. Но също така виждаме, че Меси и Роналдо всеки сезон през последните десет години вкарват по  50-60 гола и реализират огромен брой асистенции.

И двамата играчи спечелиха наградите "Златна топка" и спечелиха много награди. И така всяка година. Подобна стабилност направи Роналдо и Меси легенди на световния футбол. Те станаха уникални. И ако Рахим успее да  достигне това ниво, тогава ще бъдем много щастливи.

Ще бъдем до него, за да му помогнем. И, разбира се, той може да го направи, по силите му е. Няма да съм този, който ще каже, че той дори не мисли за това. Не, разбира се, че не. Искам това.

И трябва да призная, че нито Манчестър Сити, нито който и да е друг клуб в света няма играч, чиято игра може да се сравни с това, което Роналдо и Меси правят всяка седмица през последните десет години.

Това са легенди и никой не може да се сравнява с тях", заяви Гуардиола.

Бившият играч на Ливърпул завърши с по 18 и 17 гола в първенството последните две години при спечелването на титлите от Сити, като вече има 5 гола през този сезон.

По-рано Пеп изрази надежда, че Рахим ще отбележи 30 гола през новата кампания: "Да, надявам се да може да вкара 30. Ще е добре за него и за тима. Когато той е пред вратата, той вкарва топката в мрежата. Така че той може да го прави. Той вкара 25 миналия сезон, от 25 до 30 са само 5 гола. Той може да го направи. Няма да го съдя ако не стигне 30, 35 или 20. Когато вкарва аз се радвам. Но ако той прави това, което трябва за отбора, това е достатъчно".

  Сподели
103