Емери: Арсенал не можа да се справи с пресата на Уотфорд


Н. Гавазов

Емери: Арсенал не можа да се справи с пресата на Уотфорд

Мениджърът на Арсенал Унай Емери сподели мислите си относно резултата от мача от 5-ия кръг на Висшата лига срещу Уотфорд (2: 2).

След като вкараха два гола благодарение на  усилията на Пиер-Емерик Обамеянг през първата половина на неделния мач от Висшата лига на "Викаридж Роуд", след почивката "артилеристите“ не приличаха на себе си - те се огънаха  под натиска на противника, който не само, че не се отчая от негативното развитие на събитията, но заигра още по-сърцато.

Очевидно бе, че непрестанните атаки и високото темпо на домакините, както и подкрепата на трибуните не се отразява добре на защитниците на Арсенал. Така се стигна до грубата грешка на Сократис Папастатопулос пред собствената врата, което позволи на Том Клевърли да намали резултата. След 30 минути пък опитният Давид Луис не успя да се справи с пробива на Роберто Перейра и повали аржентинеца в наказателното си поле, което завърши с точно изпълнена дузпа от страна на Перейра и изравняване на резултата.

Неволите на "артилеристите" не свършиха дотук, защото Уотфорд имаше няколко страхотни положения в края на срещата и домакините бяха на косъм да направят пълен обрат в срещата с фаворита.

Емери е на мнение, че "артилеристите" са  загубили  точки поради допуснати грешки, от които противникът умело се е възползвал. 

"Знаехме, че трябва да отбележим трети гол. Те имаха възможност да се върнат с подкрепата на феновете и това се случи. През второто полувреме не можахме да издържим на пресата им. Уотфорд е физически много силен отбор. Притискаха ни да правим грешки и се възползваха от  нашите грешки. Трябва да продължим да работим.

"Арсенал има млади играчи, работим върху техния напредък и те натрупват опит в мачове като този. Ще се учим от грешките", заяви Емери.

Следващия мач на Арсенал е на 19 септември  срещу Айнтрахт в двубой от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

  Сподели
156