Ейбрахам: Надявам се, че това ще е моят сезон


Н. Гавазов

Ейбрахам: Надявам се, че това ще е моят сезон

Нападателят на Челси Тами Ейбрахам се надява, че  първият му пълен сезон на ниво Висша лига ще бъде успешен. Напомняме, че 21-годишният футболист  се завърна на "Стамфорд Бридж" през това лято, след като през миналия сезон игра под наем за Астън Вила, където предизвика фурор със своите 26 отбелязани гола в 40 мача от Чемпиъншип.

Мнозина специалисти очакваха, че Тами няма да бъде толкова продуктивен във Висшата лига и разликата в класите между двете нива на английския футбол ще се отрази върху играта на младежа. Към момента обаче това не се случва. В събота Ейбрахам направи хеттрик срещу Уулвърхемптън и помогна на "сините" да постигнат важна победа с 5:2 на негостоприемния "Молиню".  Сега именно Тами води в голмайсторската надпревара във Висшата лига със седем точни удара.

21-годишният Ейбрахам се радва, че упоритата му работа е възнаградена с поредните голове, но футболистът иска да поддържа това ниво на игра през целия сезон.

"Упорито работя и се надявам, че това ще е моят сезон. Всичко е в моите ръце - във всеки мач и при всяка тренировка трябва да покажа на мениджъра  си, че съм гладен и искам да бъда успешен.

По време на почивката той (Франк Лампард) ми каза да не се изключвам  от играта и да се стремя към хеттрик. Това направих и аз, като запазих концентрацията си.

Просто трябва с двете ръце да се хващам  за всяка възможност. Радвам се, че моята упорита работа се върна под формата на голове, които ни помогнаха да вземем трите точки", заяви Ейбрахам.

След пет изиграни мача Челси събра осем точки и се намира на шесто място в таблицата на Висшата лига, отстъпвайки по допълнителни показатели на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Лестър. В следващия кръг Челси ще бъде домакин на Ливърпул. Тази среща ще се проведе на 22 септември, а първият съдийски сигнал ще прозвучи от 18:30 часа българско време.

  Сподели
93