Дийни: Фирмино е най-добрият централен нападател във ВЛ


Н. Гавазов

Дийни: Фирмино е най-добрият централен нападател във ВЛ

Капитанът на Уотфорд  Трой Дийни  определи нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино за най-добрия централен нападател  в цялата Висша лига.

Фирмино не попадна  в стартовия състав на "червените" за съботния мач във Висшата лига срещу Нюкасъл след уморително завръщане от бразилския национален отбор, но контузията на Дивок Ориги принуди мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп все пак да пусне Роберто в игра.

27-годишният бразилец се оказа абсолютно готов за това - той преобърна играта на европейските шампиони в атака и освен това се отчете с две блестящи асистенции към  Садио Мане и Мохамед Салах, благодарение на които Ливърпул отпразнува победа с резултат 3: 1.

И въпреки че във Висшата лига е пълно със звездни нападатели, включително Серхио Агуеро и Хари Кейн, Фирмино, който е напълно лишен от егоизма, обикновено присъщ на други нападатели, бе поставен над всички от Дийни.

"Мисля, че той е може би най-добрият номер 9 в лигата. Това е моето лично мнение. Като треньор искате самият ви нападател да притиска  четиримата защитници, да подкрепя играта, да се връща  назад - в допълнение, той отбелязва и асистира на другите. Според мен в момента той няма равен тук.

Вижте момчетата, които играят с него. Те (Салах и Мане) отбелязват повече от 20 гола всеки сезон. Фирмино не е имал лоши сезони, но когато постоянно оставате в сянката на тези двама, важността ви може да не е толкова забележима.

Все пак мисля, че когато той не е в отбора, това се усеща. И това е осезаемо", заяви Дийни.

По-рано бившият футболист на Ливърпул Майкъл Оуен нарече Фирмино най-важният футболист в състава на "червените": "Той е най-важният винт в този механизъм. Тези фенове и този клуб са виждали много страхотни играчи през годините, но Фирмино прави неща, които само говорят, че той заслужава мястото си сред тях. Той е първият бразилец, който вкара 50 гола във Висшата лига и това е факт. Той е напълно лишен от егоизъм, когато играе с другите. Той е отличен играч и за мен  е удоволствие да го гледам".

  Сподели
91