Джака: Арсенал се изплаши от Уотфорд


Н. Гавазов

Джака: Арсенал се изплаши от Уотфорд

Полузащитникът на Арсенал Гранит Джак призна, че неговият отбор се е изплашил  от Уотфорд и трябва да бъде доволен от резултата срещу "стършелите".

След като вкараха два гола с усилията на Пиер-Емерик Обамеянг през първата половина на неделния мач от Висшата лига на "Викаридж Роуд", след почивката "артилеристите“ се огънаха  под натиска на противника, който не само, че не се отчая от негативното развитие на събитията, но заигра още по-сърцато.

Очевидно бе, че непрестанните атаки и високото темпо на домакините, както и подкрепата на трибуните не се отразява добре на защитниците на Арсенал. Така се стигна до грубата грешка на Сократис Папастатопулос пред вратата, което позволи на Том Клевърли да намали резултата. След 30 минути пък опитният Давид Луис не успя да се справи с пробива на Роберто Перейра и повали аржентинеца в наказателното си поле, което завърши с точно изпълнена дузпа от страна на Перейра и изравняване на резултата.

Неволите на "артилеристите" не свършиха дотук, защото Уотфорд имаше няколко страхотни положения в края на срещата и домакините бяха на косъм да направят пълен обрат в срещата.

Ето защо Джака, който ще бъде новият постоянен капитан на Арсенал, смята равенството 2:2 като спечелена точка.

"Никой не искаше да получава топката, защото го бе страх. Ние не показахме играта си през второто полувреме, бяхме твърде изплашени.

Всеки отбор във Висшата лига е достатъчно силен, за да вкара гол, но ти трябва да оставаш  спокоен, да проявиш характер и да си със силен дух. Този път ние не го направихме.

Ние трябва честно да си признаем, че сме щастливи от спечелената точка", заяви Джака.

След този мач Арсенал събра 8 точки и заема 7-мо място в таблицата за класиране, отстъпвайки на Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Лестър и Челси по допълнителни показатели. Уотфорд остава последен, с актив от 2 точки. В следващия кръг лондончани ще приемат Астън Вила, а "стършелите" ще гостуват на шампиона Манчестър Сити.

  Сподели
289