Джака трябва да стане нов капитан на Арсенал


Н. Гавазов

Джака трябва да стане нов капитан на Арсенал

Наставникът на Арсенал Унай Емери се готви да обяви името на новия капитан на отбора. Според източници от "Емирейтс", това ще бъде полузащитникът Гранит Джака.  

През миналия сезон швейцарецът  бе един от петимата капитани, избрани от Унай Емери. Петър Чех, който бе в този списък, завърши кариерата си, а халфът Аарън Рамзи се премести в Ювентус. Лоран Кошчелни, който през миналия сезон носеше капитанската лента, отказа да замине за  предсезонно турне с тима това лято, след което  Арсенал откри дисциплинарно дело срещу него и по-късно французинът напусне клуба, преминавайки в Бордо.

Така Арсенал остана без капитан на тима. Новият сезон вече започна и въпреки четирите изиграни мача, към момента Емери все още не е обявил името на постоянния си капитан. Но скоро това трябва да се случи и превръзката, според различни източници, ще бъде използвана за постоянно от 26-годишния Джака, въпреки постоянните  грешки, които футболистът допуска и за които е критикуван от експерти и дори от собствените си фенове.

Емери обаче не вижда никакъв проблем в това, че швейцарецът греши. Нещо повече, испанският специалист е на мнение, че в по-голямата си част критиките са неоснователни и преувеличени.

"Разговаряхме с него: ако допуснеш грешка, трябва да я осъзнаеш, да извлечеш  урок от нея, да я поправиш, да станеш по-добър  и да повториш същото действие  с успех. Всеки играч допуска грешки, но някои от тях се преувеличават. Мисля, че и тук е така.

Фокусиран съм върху добрите неща. В това отношение Джака има страхотен характер и е важен за нас.

Той проведе  добър мач срещу Тотнъм, независимо какво се изписа по негов адрес. Той допусна  грешка, която доведе до дузпа, но той знае това и работи, за да стане още по-добър", заяви  Емери.

Напомняме, че 26-годишният Джака преди това бе  капитан на Борусия Мьонхенгладбах, а  също така изпълнява тази  роля в швейцарския национален отбор.

  Сподели
89