Мертезакер съветва Йозил да подобри формата си


Н. Гавазов

Мертезакер съветва Йозил да подобри формата си

Бившият капитан на Арсенал Пер Мертезакер посъветва полузащитника Месут Йозил да се съсредоточи върху подобряването на формата си.

Йозил все още не може да намери място в стартовия състав на "артилеристите" по време на работата на Унай Емери като мениджър на отбора. Една от причините е, че Месут често отсъства поради здравословни проблеми и лоша форма.

Именно върху това обръща внимание Мертезакер на своя сънародник, който печели 350 хиляди паунда на седмица. Пер се надява, че все пак Йозил ще набере форма, което би позволило на мениджъра да строи отбора около играта на полузащитника.

"Надявам се Месут да успее да влезе във форма. Унай изисква определено ниво на физическа готовност. Унай е справедлив към всички - трябва само да постигнете определено ниво на физическа готовност и тогава сте готови да играете.

Унай се опитва да му помогне. Той говори с него и казва: "Трябва да тренираш на определено ниво всеки ден. Имам нужда да си във форма, иначе няма да играеш.

Това са моите наблюдения. Унай го включва в заявките, но го оставя сред резервите. Ако той тренира на необходимото ниво и набере нужната форма, тогава той ще може да играе.

Лично на мен ми харесва. Когато Месут е във форма, той е един от най-добрите ни играчи. Но той трябва да влезе във форма. Трябва да градим отбора  около него и да го направим по-силен", заяви Мертезакер.

Напомняме, че Йозил не е играл нито минута през този сезон, а слуховете за напускането му не спряха до края на летния трансферен прозорец. Немецът първоначално бе свързван с преход в ПСЖ, след това с преминаване в Китай или МЛС, но в крайна сметка остана в Арсенал, а Емери вече изрази надежда, че неговият футболист ще набере форма след неприятностите в началото на сезона, когато стана жертва на нападение, а след това се разболя.

  Сподели
137