Оуен: Фирмино е най-важният винт от този механизъм


Н. Гавазов

Оуен: Фирмино е най-важният винт от този механизъм

Бившият нападател на Ливърпул Майкъл Оуен нарече Фирмино най-важният футболист на "червените".

Появявайки се като резерва през първото полувреме на  съботния мач във Висшата лига срещу Нюкасъл поради контузия Дивок Ориги, Фирмино преобърна играта на европейските шампиони и оказа пряко влияние върху резултата от мача.

Роберто се отчете с прекрасни асистенции на Садио Мане и Мохамед Салах, а Ливърпул спечели с 3: 1, което позволи на "червените" не само да останат на върха, но и да увеличат дистанцията от преследвачите си на пет точки.

Оуен е възхитен от това колко полезен е бразилецът за играта на  отбора.

"Той е най-важният винт в този механизъм. Тези фенове и този клуб са виждали много страхотни играчи през годините, но Фирмино прави неща, които само говорят, че той заслужава мястото си сред тях.

Той е първият бразилец, който вкара 50 гола във Висшата лига и това е факт. Той е напълно лишен от егоизъм, когато играе с другите. Той е отличен играч и за мен  е удоволствие да го гледам.

Понякога в кариерата си срещаш треньор, който ти подхожда, познава те и ти помага да придобиеш зрялост. Мисля, че Брендън Роджърс не е разглеждал  Фирмино като ключов изпълнител. Юрген Клоп го познава по-добре, защото Фирмино игра в Бундеслигата много дълго. Той го взе под крилото си  и му помага да показва най-добрата си игра", заяви Оуен.

По-рано защитникът на "червените" Анди Робърсън заяви, че Ливърпул няма да бъде това, което е в момента без Фирмино: "Не мисля, че има друг такъв играч, като се има предвид натовареността му, неговата техника, головете му и липсата на слабости. Хората казват, че има по-добри нападатели, но ми се струва, че той прави много важни неща за нашия отбор. Не бихме били себе си без него. Той е играч от световна класа. Той знае всичко, Боби е прекрасен".

  Сподели
211