Солскяер: Магуайър бе впечатляващ


Н. Гавазов

Солскяер: Магуайър бе впечатляващ

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отбеляза играта на защитника Хари Магуайър срещу бившия му клуб Лестър.

Откривайки резултата срещу "лисиците“ още в осмата минута чрез  усилията на Маркус Рашфорд от дузпа, в остатъка от мача Юнайтед  бе принуден да сдържа опитите на противника си да избегне поражението. Гостите бяха по-активни и имаха повече и по-добри положения за гол, но в крайна сметка "червените дяволи" спасиха победния резултат и така взеха трите точки.

Мениджърът на домакините Соскяер е на мнение, че това е голяма заслуга на Магуайър, който за първи път игра срещу Лестър, след като смени клуба през миналото лято.

"Не изглеждаше да му липсват твърде много! Той бе много добър, намираше се в играта с всичките си мисли и бе толкова спокоен с топката, което ни бе нужно и през второто полувреме.

Магуайър игра по впечатляващ начин. Джейми Варди бе доста невидим днес, а за него рядко можеш да кажеш подобно нещо. И двамата – Магуайър и Линдельоф – бяха много добри. Крайните защитници също достойно се потрудиха в тази среща.  

Наистина много уважавам Варди, той е централен нападател от моя тип. Варди се открива зад гърба на бранителите и постоянно ги напряга. Именно заради това трябва да бъдете много внимателни, когато взимате решения. Но и двамата (Магуайър и Линдельоф) потвърдиха класата си. На няколко пъти им се наложи много да тичат и те се справиха", заяви Солскяер.

По-рано легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел заяви, че защитникът Хари Магуайър е създаден за "червените дяволи": "Трябва да кажа, че когато видях Хари Магуайър в първия му мач за Лестър, той веднага ме заинтригува. Няколко мача по-късно вече си помислих: "Този човек е създаден за Манчестър Юнайтед. Няма какво да го уплаши или обърка". Много е спокоен и хладнокръвен. Невъзможно е да го извадиш от релси. Всички големи клубове се опитаха да го вземат. През цялото лято бях сигурен, че ще си тръгне, като се има предвид сумата пари, назована за него".

  Сподели
241