Клоп: Започнах да получавам удоволствие след 35-та минута


Н. Гавазов

Клоп: Започнах да получавам удоволствие след 35-та минута

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е започнал да се наслаждава на играта срещу Нюкасъл едва след 35-та минута на мача между двата отбора.

Европейските шампиони очевидно проспаха началото на домакинския двубой  срещу "свраките", позволявайки на  противника си да открие резултата, а след това и да се окопае пред собствената си врата, поставяйки "червените" в много трудна ситуация.  

Постепенно обаче Ливърпул напипа своята игра и в крайна сметка постигна заслужена победа  с 3: 1. Клоп е готов да прости на отбора си мудния старт на мача, заради международната  почивка.

"Започнах да се забавлявам след 35-та минута, когато влязохме в играта. Беше трудно. Нюкасъл направи това, което направи и го направи добре. Те имат бързината да контраатакуват, а това ни затрудни.

Ние им дадохме началото, позволявайки им да открият резултата. Това усложни срещата  за нас. Отне ни известно време, за да хванем ритъма, но започнахме да играем много по-бързо и започнахме да създаваме положения. Вкарахме два невероятни гола.

По време на почивката показахме на момчетата няколко схеми, където имаше  свободни пространства  и много ми хареса играта през второто полувреме. Боби Фирмино дойде на обичайната си позиция, често включвахме Мо Салах, играхме с едно или две докосвания в наказателното поле и като цяло диктуваха играта. Те вкараха невероятни голове, сензационни. Това бе чудесен футбол.

Не съм много доволен от това, че трябваше да отиграваме. Нужно е да извлечем поука от това. След международната почивка винаги трябва отново да търсиш ритъма си, защото момчетата играха в различни стилове за различни отбори, а ние имахме само ден и половина, за да работим всички на едно място", заяви Клоп.

Напомняме, че Ливърпул остава единственият отбор в Лигата с пет победи от пет мача. Вторият в класирането Манчестър Сити е с пет точки по-малко. Също така  Ливърпул стана четвъртият отбор в историята на английския елит, който печели 14 мача, след Арсенал (с 14 през 2002-ра), Манчестър  Сити (15 поред през 2019-та), и Манчестър  Сити отново през 2017-та с 18 поред. Ливърпул обаче е първият отбор постигнал толкова победи с вкарани повече от 1 гол във всеки мач.

  Сподели
101