Де Хеа подписа нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Де Хеа подписа нов договор с Юнайтед

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа сложи край на спекулациите за бъдещето си, като подписа нов дългосрочен договор.

Напомняме, че предишното споразумение с Де Хеа изтичаше през  следващото лято, като на "червените дяволи" оставаше само януарския трансферен прозорец, за да продадат испанеца и да получат поне малко пари за Давид. Твърдеше се, че Ювентус е готов още  през януари  да подпише предварителен договор с Де Хеа, така че да привлече испанеца като свободен агент през следващото лято - по същия начин, по който шампионите от Серия А получиха халфа Аарън Рамзи от Арсенал през миналия сезон.

Разговаряйки с пресата в петък, Солскяер успя да потвърди, че преговорите с вратаря продължават, но все още не е взето решение: "Искам да задържам Давид тук и той го знае. Той е най-добрият вратар в света. Убеждаваме се в това няколко поредни години. Надявам се той да сложи край на кариерата си в Манчестър Юнайтед, играейки  на най-високо ниво. Говорим много, активно преговаряме между Давид и клуба и се надявам да успеем да постигнем компромис".

Впрочем, Юнайтед никога не е губил  надежда да убеди 28-годишния испанец в нова сделка, въпреки продължителните преговори. В крайна сметка рискът, който пое клубът от  "Олд Трафорд“, се изплати.

Според източници, близки до Де Хеа, Давид вече е подписал нов договор за четири години и с опция за автоматично подновяване за още 12 месеца. Контрактът е с незабавно действие.

Очаква се, че  "червените дяволи"  официално ще обявят за новата  сделка с Де Хеа  в следващите 24 часа.

По-рано се съобщаваше, че благодарение на новата сделка Давид ще може да увеличи основната си заплата до 290 хиляди паунда седмично - същата сума в отбора на Оле Гунар Солскяер получава полузащитникът Пол Погба.

Де Хеа дойде в английския клуб през лятото на 2011 г.  от Атлетико Мадрид. Стойността на трансфера бе 25 милиона евро.

  Сподели
82