Моуриньо е уверен, че Ливърпул и Сити могат да се справят без Клоп и Гуардиола


Н. Гавазов

Моуриньо е уверен, че Ливърпул и Сити могат да се справят без Клоп и Гуардиола

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо е убеден, че Манчестър Сити и Ливърпул ще запазят доминиращата си позиция, ако се наложи изведнъж да се сбогуват със сегашните си мениджъри.

Стартът на този сезон дава основание да се предполага, че Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп отново ще разиграят титлата във Висшата лига помежду си. Шампионите и вицешампионите действат уверено в мачовете си и изглеждат с една глава над съперниците си.

Успехите както на "гражданите", така и на "червените" често се свързват с персоните на техните кормчии, но Моуриньо вярва, че други специалисти също биха били успешни на "Етихад" и на "Анфийлд", ако работят в клубове с подобна структура.

"Мисля за структурата на тези клубове.

Ако погледнете например Сити, вие виждате собственика, Феран Сориано (изпълнителен директор), Чики Бегиристайн (спортен директор), Пеп Гуардиола, щабът на Пеп и след това играчите. Заедно те изглеждат хармонично, обединени, имат химия , майсторство, те работят по един и същ проект и имат едни и същи идеи", заяви Моуриньо.  

"Не отричам това, че Пеп е отличен треньор, че  Юрген е отличен треньор.

Мисля, че ако някой от тях напусне утре и на негово място дойде  друг треньор от най-високо ниво - разбира се, той трябва да съответства на най-високото ниво - отборът все още ще бъде на мястото си.

Мисля, че глобалният подход е ключът към тяхната ефективност.

Можете да преброите на пръстите на ръката си европейските клубове, където има усещането, че всичко е на мястото си. Не мисля, че ще аз ще получа такава работа. Мисля, че ще работя там, където са ми нужни моята всеотдайност, опитът и  знанията ми", каза още португалският специалист.

Моуриньо за последно водеше  Манчестър Юнайтед от юли 2016 г. до 18 декември 2018 г. Преди това той бе начело на Реал Мадрид, Челси, Интер и други отбори. Към момента Жозе е експерт към Sky Sports.

  Сподели
117