Лампард защити Аспиликуета


Н. Гавазов

Лампард защити Аспиликуета

Мениджърът  на Челси Франк Лампард изрази подкрепата си за защитника Сезар Аспиликуета.

В началото на новия сезон Аспиликуета откровено не блести, като допусна редица грешки при защитата на собствената си врата. Според слуховете, Лампард очаква с нетърпение възстановяването на  младия Рис Джеймс, за да постави Сезар на пейката. Някои медии дори твърдяха, че Аспиликуета ще бъде принуден да търси ново работно място, където да играе редовно и от ситуацията възнамеряват да се възползват Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. Двата испански клуба наблюдават случващото се около Сезар и са готови да му помогнат с оферти през зимата, ако футболистът загуби мястото си за сметка на 19-годишния Джеймс.

Лампард категорично опровергава тези спекулации. Нещо повече - специалистът, който игра заедно Аспиликуета за "сините", побърза да увери, че има високо мнение за испанския си капитан. Франк е убеден, че 30-годишният Сезар ще подобри формата си.

"Играх с Аспиликуета и го познавам много добре. Също така знам какво представлява като футболист. Той е първият в отбора, който поема удара върху себе си.

Той е капитан поради своя професионализъм и дух. Сезар по невероятен начин игра за този клуб и спечели много неща тук. Той бе централна фигура в тези големи победи. При това  не бе наблюдател, той беше в сърцето на събитията.

Той е по-наясно с формата си от всеки и ще бъде първият, който иска да я поправи. Той е страхотен играч за нас, страхотна личност. Напълно го подкрепям и не виждам проблем.

Спомням си, че имах шанс да играя с по-добри играчи от мен и по различни причини те имаха такива моменти в кариерата. Играчите от най-високо ниво преодоляха тези трудности, а Аспиликуета е играч от най-високо ниво.

Не мисля, че той има някакви сериозни проблеми. Просто в съвременния свят винаги сте в центъра на вниманието. Играчите трябва да приемат това", заяви Лампард.

  Сподели
198