Клоп: Паузата е полезна за Мане и Салах


Н. Гавазов

Клоп: Паузата е полезна за Мане и Салах

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп е уверен, че нападателите му Мохамед Салах и Садио Мане ще се възползват от двуседмична почивка.

Двамата футболисти участваха с отборите си в Купата на Африка през лятото, заради което бяха принудени да намалят лятната си отпуска  колкото е възможно повече.

Мохамед и Садио успяха да наваксат по време на тази международна почивка - те  останаха у дома и успяха да си поемат дъх, а Клоп счита това за важно.

"Това бе перфектна почивка за момчетата, които нямаха нужда да отидат в националните си отбори, въпреки че винаги съм щастлив, когато играят за националните си отбори. Голяма чест е.

Вече 500 пъти съм казвал, че много се променя, когато момчетата - по различни причини - не е необходимо да ходят в тимовете си.

Те успяха  да почиват от пет до шест дни. Те и така постоянно тренират, така че не е необходимо да са тук и да провеждат пълноценни тренировки.

Бихме могли да тренираме петима от нас тук, но тогава Садио и Мо нямаше да получат необходимата почивка.

Предстои ни още една седмица, през която ще изиграем два мача. Това не е лесно, но не можем да го променим. Те са освежени и се надявам да използваме това", заяви Клоп.

  Сподели
82