Компани: Сити и Ливърпул ще продължат да доминират


Н. Гавазов

Компани: Сити и Ливърпул ще продължат да доминират

Венсан Компани  не очаква ерата на Манчестър Сити и Ливърпул във Висшата лига да приключи.

През миналия сезон Сити и Ливърпул имаха огромно предимство пред останалите отбори в дивизията - както по отношение на играта, така и по отношение на резултатите.

Началото на тази кампания дава основание да се предположи, че "гражданите“ и "червените“ отново ще доминират и Компани не вижда отбор, който да успее да доближи нивото на шампиона и вицешампиона.

"Моето мнение е, че в момента е много трудно за другите клубове да се състезават с Ливърпул и Сити, които са добре смазани автомобили.

Всеки играч там знае какво да прави. Мисля, че тези момчета възнамеряват да останат заедно, докато останалите трябва да действат бързо, в противен случай тази разлика ще остане.

Изглежда, че дори и в не най-добрия си ден те могат да постигнат комфортен резултат, а през последните години няма много отбори, които биха могли комфортно  да спечелят мачове във Висшата лига.

Двата отбора са толкова добри, че анулират заплахата от другите отбори, докато на останалите това не е по силите им.

Сити и Ливърпул - това са отбори, чиито победи в огромен брой мачове изглеждат очаквани, и това се вижда от таблицата за класиране", заяви Компани.

След четири изиграни мача Ливърпул е лидер в таблицата за класиране с 12 точки. Манчестър Сити е втори, с две точки по-малко.

По-рано легендата на Ливърпул Джейми Карагер заяви, че смята Манчестър Сити за фаворит във Висшата лига през  този сезон: "Мисля, че е малко рано. Мисля, че вероятно трябва да изчакаме Коледа. Струва ми се, че Ливърпул и Сити ще имат голям марж около Коледа, докато в момента разликата не изглежда значителна. Но все още считам Сити за фаворит и най-добрият отбор във Висшата лига към момента, защото те спечелиха Висшата лига и доказаха своето превъзходство през миналия сезон. Ето защо смятам, че Ливърпул ще трябва да търси начин да надмине Сити, но те са повече от способни да го направят".

  Сподели
125