Коул: Юнайтед се намира на години от борбата за титлата


Н. Гавазов

Коул: Юнайтед се намира на години от борбата за титлата

Легендата на Манчестър Юнайтед Анди Коул смята, че отборът на Оле Гунар Солскяер се намира на няколко години от борбата за титлата във Висшата лига.

След като Сър Алекс Фъргюсън се оттегли през 2013 г., "червените дяволи" не само, че  никога не взеха титлата в Премиършип, но дори и никога не участваха в надпреварата за нея.

Според мнението на Коул,  Юнайтед в сегашното си състояние също е далеч от шампионската титла. Анди смята, че играчите, които Солскяер има сега, не са достатъчно добри за това.

"Искрено съм убеден, че сме на няколко години от борбата за титлата.

Просто трябва да продължим да напредваме, да продължаваме да привличаме по-добри  играчи и просто да се опитваме да ставаме по-добри всеки сезон, защото засега два отбора са на върха - Ливърпул и Манчестър Сити - те се открояват от останалите.

Бях в отбора на Манчестър Юнайтед, когато доминирахме абсолютно по същия начин, но в края на краищата нас ни настигнаха.

Това е просто въпрос на постоянство, непрекъснато развитие от сезон на сезон и намаляване на  дистанцията", заяви Коул.

Напомняме, че по-рано друга легенда на "червените дяволи" в лицето на Пол Скоулс също се изказа скептично по отношение на шансовете на тима да се бори за титлата във Висшата лига през следващите няколко години.

"Мисля, че на практика може да поставите кръст на шансовете на Юнайтед за титла през следващите няколко години. Оле  Гунар Солскяер ще има нужда от четири до пет трансферни прозореца, за да изчисти всичко, което иска да почисти тук. Юнайтед ще остане зад Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и Тотнъм. Мисля, че трябва да проявите търпение към младите играчи, но опитните футболисти ще трябва да добавят. Винаги виждаме колко грешки правят опитните играчи. За  младите играчи е трудно да се присъединят към този вид отбор", заяви Скоулс.

Както е известно, след четири кръга Юнайтед има само една победа и с 5 точки се намира на 8-мо място в таблицата за класиране.

  Сподели
618