Компани смята Ван Дайк за най-добър защитник в историята на ВЛ


Н. Гавазов

Компани смята Ван Дайк за най-добър защитник в историята на ВЛ

Легендата на Манчестър Сити Венсан Компани определи Върджил Ван Дайк от Ливърпул за най-добър защитник в историята на Висшата лига.

Съвсем наскоро Ван Дайк взе наградата на УЕФА Играч на годината и също така се счита за фаворит за спечелването на следващата "Златна топка". Също така холандецът стана най-добрият защитник на сезона в  Шампионска лига 2018/19. През миналия сезон Ван Дайк спечели Шампионска лига. Футболистът изигра 12 мача в турнира и вкара два гола. Футболната публика по достойнство оцени приноса на Върджил в играта на "червените".

Компани има високо мнение за Ван Дайк. Според Венсан, Върджил трябва само да поддържа нивото си за още няколко сезона, така че накрая всички ще  бъдат пропити с величието на 28-годишния холандец.

"Върджил Ван Дайк е на преден план не от  толкова дълго време, колкото Джон Тери или Рио Фердинанд, които са доказали своята класа отдавна, но признаците, които той показва през последните години, подсказват, че той ще е по-успешен и продължителен, ако играе по-дълго на най-високо ниво.

Ливърпул преди и след Ван Дайк са два напълно различни отбора, така че бих нарекъл именно него най-добър  защитник в историята на Висшата лига", заяви Компани.

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос пък е категоричен, че холандският му колега от "Анфийлд" заслужава да спечели "Златната топка" след великолепната си миналогодишна кампания: "Ако Ван Дайк спечели "Златната топка“, това ще е заслужено. Той е страхотен защитник. За нашите играчи е по-трудно да спечелят тази награда. Но сега не само Меси и Роналдо претендират за "Златната топка". Други също имат шансове".

Напомняме, че по-рано стана известно, че Ливърпул е съгласувал с Ван Дайк параметрите на нов шестгодишен договор. Новият договор ще позволи на Ван Дайк да увеличи заплатата си от 125 на около 200 хиляди паунда на седмица, без да броим бонусите. По този начин Върджил ще увеличи основната си заплата, а крайните приходи ще станат по-малко зависими от постигането на бонус цели като "сухи“ мачове и изяви на терена.

  Сподели
137