Евра се върна в Юнайтед


Н. Гавазов

Евра се върна в Юнайтед

Патрис Евра се събра отново с бившия си клуб Манчестър Юнайтед, в рамките на треньорски курсове.

Слуховете, че Евра ще се върне в Юнайтед се появиха от няколко месеца. Чуваше се, че Патрис ще стане посланик на "червените дяволи" или дори ще получи назначение като спортен директор на клуба.

38-годишният французин, който обяви края на кариерата си през юли, наистина се завърна в Юнайтед, но в малко по-различна роля. "Дяволите“ решиха да помогнат на Евра с получаване на треньорски лиценз.

Патрис, който спечели пет титли във Висшата лига, три Купи на лигата и Шампионска лига по време на изявите си  с Юнайтед, ще работи с младежите от клубната академия.

"Не мога да опиша как се чувствам в момента! Просто обличайки тази треньорска форма, аз се почувствах като един от най-щастливите хора. Благодаря на Манчестър Юнайтед за помощта им в получаването на треньорския лиценз", написа Евра в Инстаграм.

Напомняме, че в първия ден на зимния трансферен прозорец на 2006 г. агентът на  Евра заяви, че два клуба се интересуват от играча -  Манчестър Юнайтед и Интер Милано. На 6 януари наставникът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че Евра скоро ще подпише договор с Манчестър, а сделката бе официално обявена на 10 януари. Сумата на трансфер бе 5,5 милиона паунда, като Евра сключи споразумение с новия клуб за три години и половина. Според Сър Алекс,  французинът е трябвало да подсили защитната линия, отслабена поради контузия на Габриел Хайнце.

Дебютът на Патрис за Манчестър Юнайтед се състоя на 14 януари 2006 г. в мач срещу Манчестър Сити. В края на сезона Патрис Евра удължи договора с Манчестър Юнайтед за четири години. Защитникът остана в Юнайтед до лятото на 2014 година, когато премина в Ювентус за 1.2 милиона паунда.

На 29 юли тази година Патрис обяви, че прекратява кариерата си на футболист, за да получи треньорски лиценз: "Кариерата ми официално приключи. Започнах обучение за придобиване на лиценза си за категория В на УЕФА през 2013 година. Искам да завърша образованието си, а след това да получа лиценз А. След година и половина, ако всичко върви по план, ще бъда готов да ръководя отбор".

  Сподели
223