Венгер не вярва, че Юнайтед може да спечели Висшата лига


Н. Гавазов

Венгер не вярва, че Юнайтед може да спечели Висшата лига

Бившият мениджър  на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не вярва в шансовете на Манчестър Юнайтед да спечели Висшата лига.

От първите четири мача от новия сезон "червените дяволи" спечелиха само един, като също така претърпяха едно поражение и два пъти завършиха наравно.

Венгер смята, че Юнайтед е поел по правилния път под ръководството на Оле Гунар Солскяер, но все още е в началото на този път, за да претендира за големи цели.

"Когато погледнете Манчестър Юнайтед, вие виждате един пример за отбор с неоспорим потенциал. Но те не са намерили колективен начин да го реализират.

Може би тези играчи не са достатъчно зрели, за да продължат да играят така, както трябва да играе отбор като Манчестър Юнайтед. Това остава под въпрос.

Имате чувството, че нещо се планира, но това все още не е завършен продукт. Когато погледнете тяхната игра, не виждате в тях кандидат, който може да се бори за титлата.

Ще успеят ли да повторят това, което Гигс, Скоулс, Бекъм постигаха през годините? Лично аз не съм сигурен в това", заяви Венгер пред beIN Sports.

По-рано френският специалист заяви, че Арсенал е най-близо до Ливърпул и Манчестър Сити във Висшата лига: "Може би Арсенал е единственият отбор, който има потенциал и може би е най-близо до Ливърпул и Манчестър Сити. Челси изглежда малко млад. Те нямат достатъчно зрялост отпред, нито достатъчно зрялост отзад. Манчестър Юнайтед все още не е открил тази определеност, при която  можете да кажете дали те ще се борят за титлата или не. Те изглеждат достатъчно комфортно с двама нападатели. Манчестър Сити разполага с огромно ниво на техническо насищане, така че те винаги могат да създават моменти. Ливърпул изглежда много силен отзад и отпред, а полузащитата им знае своята работа, въпреки че може да е по-малко креативна  от Манчестър Сити. Значи Арсенал е малко по-напред от всички останали".

  Сподели
486