Пиазон призна, че няма бъдеще в Челси


Н. Гавазов

Пиазон призна, че няма бъдеще в Челси

Удължавайки договора си с Челси през миналата седмица, атакуващият халф Лукас Пиазон заяви, че това е краят на кариерата му на "Стамфорд Бридж".

Пиазон  е в системата на "сините"  от млада възраст, но през цялото това време той бе принуден да се скита под наем в очакване на шанса си в родителския клуб.

Лукас удължи сътрудничеството с Челси до юни 2022 г. през миналата седмица, след което отиде под наем  за седми път - този път в португалския  Рио Аве. Бразилецът не планира да се връща назад.

"На 25 съм, вече няколко пъти играя под наем. В Челси съм от 2011 г. и почти навсякъде бях в Европа под наем.

Омръзна ми да играя тук и там. Имам нужда от място, където ще се чувствам като у дома си. Искам да знам, че през юли ще се върна на същото място, в същата къща.

Може да имам добър сезон под наем, но след това се връщах и скоро отново отивах някъде под наем. Да отивам под наем, да играя добре, да се връщам, да съм ненужен и отново да отивам под наем - в това няма никакъв смисъл.

Не мога да обвиня само Челси, защото аз самият се съгласих на всичко това. Но, разбира се, идва моментът, когато разбираш, че не е нужно да се отправяш под наем - трябва да живееш живота си", заяви Пиазон.

  Сподели
124