Видич: Агуеро е роден защитник


Н. Гавазов

Видич: Агуеро е роден  защитник

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Видич смята, че нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро е роден защитник.

Самият Видич прекара осем запомнящи се сезона в Юнайтед, като се утвърди като един от най-добрите защитници в историята на Висшата лига.

Обаче понякога на Неманя не бе лесно, особено когато сред съперниците му се оказваше Агуеро,  който според сърбина има уникални умения.

"Агуеро изглежда незаинтересован на футболното игрище. Той не изглежда да е играчът, който ще тича 10 метра, а след това - удар! - и прави ускорение.

Сигурен съм, че Агуеро се е родил защитник. Той знае къде ще отиде топката и къде може да атакува. Но в наказателното поле той може бързо да промени посоката поради ниския си център на тежест - особено срещу големите английски защитници.

Той бързо стреля, може да подкрепя играта, да дриблира и да вкарва извън границите на наказателното поле. Играх срещу него, когато ни победиха с 4: 1 в сезона на Дейвид Мойс.

Това бе най-лошият ми мач за Юнайтед. Въпреки че знам, че би трябвало да нарека най-лоши двата загубени финала в Шампионска лига от Барселона", заяви Видич.  

  Сподели
232