Мертезакер: Играчите на Арсенал подведоха Венгер


Н. Гавазов

Мертезакер: Играчите на Арсенал подведоха Венгер

Бившият защитник на германския национален отбор и Арсенал Пер Мертезакер сподели мнението си за бившия мениджър  на "артилеристите" Арсен Венгер.

"Губейки един път, ние често губихме в следващите мачове. Бихме могли да се похвалим с класа на отбора в шест мача от  ФА Къп, но 38 мача във Висшата лига за 10 месеца е съвсем различен въпрос. Липсваше ни съгласуваностаа, която трябва да има във всеки топ отбор. Не можете да спечелите Висшата лига, губейки 8 пъти на сезон.

Венгер винаги е бил този мениджър, чиято вяра в качеството на отбора му бе непоклатима, като скала. Той бе много търпелив, не губеше самообладание по време на поражението. Той бе  отдаден на своите убеждения и на играчите си, колкото и силен да духа вятърът. Това бе най-голямата му сила.

Венгер се доверяваше  на играчите, които имаше. Никога не съм срещал наставник, който вярва в способностите на своя отбор повече от Венгер. И ние като играчи трябва да се запитаме: "Направихме ли всичко, за да оправдаем доверието му? Спазихме ли всички инструкции? Бяхме ли обединени? Научихме ли  се от грешките си?". Не. Подведохме го", заяви Мертезакер.

  Сподели
126