Де Хеа реши да не подписва нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Де Хеа реши да не подписва нов договор с Юнайтед

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа е съобщил на приятели, че ще отхвърли предложението на клуба си за нов договор.

В момента Де Хеа се намира в последната година на настоящия договор, което означава, че през януари Давид ще може да започне преговори със заинтересовани клубове от чужбина.

В същото време "червените дяволи" са готови да увеличат заплатата на Де Хеа до 350 хиляди паунда седмично, което би направило Давид най-високо платения вратар в света, но 28-годишният испанец няма да се съгласи на нова сделка, твърди The Sun.

Daily Mirror от своя страна съобщава, че Ювентус е готов още  през януари  да подпише предварителен договор с Де ХГеа, така че да привлече испанеца като свободен агент през следващото лято - по същия начин, по който шампионите от Серия А получиха халфа Аарън Рамзи от Арсенал през миналия сезон.

В публикация на Marca пък се съобщава за интерес на Юнайтед към Ян Облак от Атлетико като заместник на Де Хеа. Твърди се, че "червените дяволи" са се отчаяли от безуспешните опити да продължат сътрудничеството си с Давид и сега търсят нов вратар.

Облак има договор с Атлетико до 2023 г. и Юнайтед ще трябва да плати обезщетение в размер на 109 милиона паунда, ако иска да получи словенеца.

  Сподели
373