Кейн не може да разбере, защо Тотнъм е останал без дузпа


Н. Гавазов

Кейн не може да разбере, защо Тотнъм е останал без дузпа

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн заяви, че му е "трудно да разбере“ защо неговият отбор е останал  без дузпа в неделния мач от  Висшата лига срещу Нюкасъл.

Припомняме, че през миналия уикенд "шпорите“ претърпяха неочаквано домакинско поражение с резултат 1:0. Лондончани бяха много беззъби и дузпата можеше да им помогне, но падането на Кейн в наказателното поле след контакт с Джамал Ласелс не беше възнаградено с 11-метров наказателен удар.

Даже системата VAR, към която се обърна реферът Майк Дийн не измени оригиналното решение да бъде оставен Тотнъм без дузпа и Кейн не може да повярва в това.

"Трудно е да се разбере защо дузпата не беше осъдена. Същото е, когато вратарят излезе и те удари с ръце - това е дузпа.

Ето, опонентът също ме събори, използвайки ръцете и тялото си. Умишлено или не, но ми е трудно да приема, че нямаше дузпа. VAR съществува, за да помага в такива ситуации. Ако кажеш "няма дузпа", но VAR вижда че има 50 до 50, можете да се съгласите със системата.

Не знам какъв разговор са имали и дали е казал, че е видял епизода или не, но ми е трудно да го разбера. Понякога футболът е такъв. Понякога имаш късмет с VAR, понякога не. Този път той не бе на наша страна", заяви Кейн.

  Сподели
415