Луис: Трябва да подобрим играта в защита, ако искаме титла


Н. Гавазов

Луис: Трябва да подобрим играта в защита, ако искаме титла

Защитникът на Арсенал Давид Луис призова отбора да подобри играта си в защита, ако иска  да се състезава за титлата във Висшата лига.

През уикенда  "артилеристите“ бяха победени с 3: 1 от Ливърпул, което леко развали доброто впечатление, което направиха в началото на сезона.

Луис чувства, че Арсенал пропуска твърде много, което означава, че защитата трябва да подобри действията си.

"Да, трябва да намалим броя на пропуснатите голове. Мисля, че ако допускаме много цели, няма как  да се борим за титлата. Това е основното, което трябва да помним в стремежа си да станем по-силни и да се доближим до върха.

Не само аз и  не само защитниците. Това е естеството на целия отбор. Мисля, че нашият отбор се представи много добре срещу Нюкасъл и Бърнли, успявайки  да разбере какъв футбол искаме да играем.

Бяхме убийствени срещу Нюкасъл, използвайки единствената възможност за гол и не пропуснахме. В мача с Бърнли постоянно се борихме за първия и за втория гол, опитахме се да вкараме от статични положения и всичко това. Направихме го невероятно добре.

Мисля, че мачът срещу Ливърпул можеше да бъде различен, ако бяхме вкарали първи, но не го направихме. Това се случва във футбола. Всяка седмица е нова история и трябва да се опитаме да научим урока си и да подобрим играта си", заяви Луис.

  Сподели
428