Емери: Дузпата е пресилена


Н. Гавазов

Емери: Дузпата е пресилена

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери смята, че повратна точка в съботния мач срещу Ливърпул бе дузпа, с назначаването на която той не е съгласен.

Напомняме, че при  резултат 1:0 в полза на "червените" рефер Антъни Тейлър, след като прибягна до системата VAR, отсъди дузпа срещу вратата на "артилеристите", защото Давид Луис хвана  Мохамед Салах за фланелката. Така Ливърпул вкара втория си гол, а в последствие спечели с 3: 1.

"Ключовият момент в мача стана  дузпата. Назначаването и изглежда много пресилено, но това се случи вътре в наказателното поле.

Започнахме да се откриваме малко повече и те получиха пространство да ни атакуват. Отборът им е силен в преминаването от една фаза на играта в друга и това им позволи да вкарат трети гол.

Ние сме разстроени от резултата. Но ако анализираме всичките 90 минути, показахме  духа и характера си. Ние сме на една крачка по-близо до мястото, където искаме да бъдем. Не сме доволни от резултата, но можем да бъдем оптимистично гледащи назад в този мач.

В сравнение с миналата година (когато Арсенал загуби с 5: 1) добавихме, но това не е достатъчно. Пропуснахме, не загубихме сърце, но показахме характера си и потърсихме възможности за гол.

През първото полувреме се защитавахме много дълбоко. Те използваха двама крайни защитника, за да приближат топката до нашето наказателно поле, но ние таихме в себе си заплахи благодарение на Обамеянг и Пепе", заяви Емери.

  Сподели
450