Емери гони Мустафи и Елнени от Арсенал


Н. Гавазов

Емери гони Мустафи и Елнени от Арсенал

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери директно посочи вратата на бранителя Шкодран Мустафи и халфа Мохамед Елени.

След като затвори трансферният прозорец във Висшата лига, Емери веднага обеща, че няколко играчи все пак ще напуснат "Емирейтс" преди 2 септември.

На пресконференция в навечерието на пътуването до  Ливърпул в събота Емери обяви имената на някои футболисти, които нямат бъдеще в Арсенал.

"Имаме няколко такива играчи и те знаят какво е положението им. Например Елени и Мустафи. Те знаят позицията си в отбора.

Искам играчите да са щастливи тук, искам те да станат главни герои. Мустафи и Мо не бяха щастливи миналата година, когато не играеха.

Говорих с тях много пъти през миналата година и мисля, че би било добре те да отидат в друг отбор, където биха могли да станат ключови играчи, където биха били щастливи и където биха могли да продължат игровата си кариера.

Те са страхотни играчи, но поради определени обстоятелства ще имат по-малък шанс да се докажат и да бъдат щастливи. Знаят положението си и аз им пожелавам най-доброто. Мисля, че сега ще им е по-добре да станат ключови играчи в друг отбор. По-добре ще отговорят на ново предизвикателство и ще продължат кариера в друг отбор.

С цялото си уважение към тях, те тренират с нас, но знаят положението си. Пожелавам им само най-доброто", заяви Емери.

  Сподели
596