Юнайтед ще плати на Санчес 36 милиона, ако той остане в Интер


Н. Гавазов

Юнайтед ще плати на Санчес 36 милиона, ако той остане в Интер

Манчестър Юнайтед ще трябва да плати 36 милиона паунда на нападателя Алексис Санчес, за да сключи чилиецът постоянен договор с Интер.

По-рано мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори за плановете си да спаси Санчес, но въпреки това "червените дяволи" вършат чудесна работа зад кулисите, за да се отърват от Алексис през това лято.

Според Daily Mail, в сряда Юнайтед е продължил диалога с Интер относно трансфера на южноамериканеца под наем в италианския клуб с опция за обратно изкупуване. Страните постигнаха значителен напредък в преговорите и се надяват да сключат сделка преди уикенда.

В момента двата клуба обсъждат подробностите за това при какви условия Интер ще може да закупи Санчес в края на сезона. Вече е ясно, че "дяволите“ ще трябва да се охарчат.

Ако Интер реши да купи Санчес след изтичане на наема, "нерадзурите" няма да могат да му предложт заплата от над 150 хиляди паунда на седмица. В същото време Алексис получава около 500 хиляди паунда в Юнайтед на всеки седем дни.

Естествено, играчът няма да се съгласи доброволно на такова значително намаляване на заплатата, така че Юнайтед ще трябва да компенсира липсващата разлика - 350 хиляди паунда седмично за целия останал период по договора съ Санчес. Daily Mail оценява тази сума на 36 милиона паунда.

Вярно е, че част от тази сума  веднага ще бъде компенсирана за английския клуб. Интер и Юнайтед ще определят предварително цената, на която италианският клуб ще може да купи Санчес следващото лято - малко под 15 милиона паунда.

Добавяме, че след прехода от Арсенал през януари 2018 г. Санчес вече е получил 41 милиона паунда като заплата. Всеки мач на Алексис през този период струваше на Юнайтед 911 хиляди паунда.

  Сподели
443