Джош Крьонке: След мача в Баку решихме да бъдем агресивни


Н. Гавазов

Джош Крьонке: След мача в Баку решихме да бъдем агресивни

Джош Кроенке, който е син на собственика на Арсенал Стан Крьонке, обяснив кой момент клубът му е решил, че ще води агресивна трансферна кампания през  това лято.

През това лято "артилеристите“ похарчиха  най-много пари във Висшата лига, включително актуализираха трансферния си рекорд, като закупиха крилото Никола Пепе от Лил за 72 милиона паунда.

Някой би могъл да види в това реакция на отвореното писмо от страна на феновете с жестока критика към собственика на клуба, но Крьонке-младши отрича това.

"Бих казал, че вие ​​като клуб няма да стигнете далеч, ако реагирате и правите рекордни покупки въз основа на мнението на обществото. Това лято не бяхме реактивни - бяхме активни.

Отчасти преосмислихме стратегията си по отношение на  трансферите за това лято заради вторите 45 минути от финала на Лига Европа срещу Челси.

Връщайки се от Баку, още в самолета и след това на следващия ден, казах на нашите директори и Унай Емери: "Нека бъдем агресивни и се опитаме да направим всичко възможно".

След завръщането си от Баку не бяхме в такава силна позиция, но мисля, че все пак изненадахме някои хора, доказвайки, че Арсенал все още има собствена аура", заяви Джош.

  Сподели
552