Гигс: Рашфорд трябваше да отнеме топката от Погба


Н. Гавазов

Гигс: Рашфорд трябваше да отнеме топката от Погба

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкритикува Маркус Рашфорд заради това, че нападателят на "червените дяволи“ не поиска топката за да изпълни дузпата, спечелена от Пол Погба в мача срещу Улвърхемптън.

"Рашфорд е централен нападател, който вкара гол, вкара дузпа в първия мач от Лигата. В следващия мач вашият отбор получава още една дузпа и вие трябваше да поискате да я изпълните.

Погба няма най-добрата статистика за дузпи. Той не вкарва всяка дузпа. Чудя се дали Хари Магуайър или Виктор Линдельоф ще изпълнят дузпата, която спечелят?

Бях изненадан. Не бях изненадан, че Пол Погба се приближи до топката, защото той е футболист, внушаващ оптимизъм. Просто бях изненадан, че този, който вкара дузпа в предишния мач, не я изпълни в следващия.

Ако Маркус бе пропуснал, щеше да е различен разговор. Е, а сега говорим, защо Рашфорд не я изпълни.

Трябваше Маркус да стреля. Това е странно, защото обикновено преди мачовете се определят изпълнителите и  е логично да се предположи, че това е Маркус след гола през миналата седмица.

Ако аз бях отишъл при Ван Нистелрой при подобна ситуация, той просто щеше да ми каже: "Назад!" и да скрие топката под фланелката си. Нямаше как да взема топката от него", заяви Гигс.

  Сподели
578