Карагър и Невил знаят как да отнемат титлата от Сити


Н. Гавазов

Карагър и Невил знаят как да отнемат титлата от Сити

Експертите от Sky Sports Джейми Карагър и Гари Невил са на мнение, че лошата игра при статичните положения може да остави Манчестър Сити без титла във Висшата лига през този сезон.

Започвайки защитата на титлата с победа с 5:0 над Уест Хем, във втория кръг на новия сезон "гражданите: бяха принудени да се задоволят с равенство у дома с 2: 2 срещу Тотнъм, въпреки че доминираха над съперника си.

Сити пропусна втория си гол от "шпорите“, след като Лукас Моура откликна на подаване от корнер и  Карагър вижда в това  "ахилесова пета“ на актуалния шампион.

"Другите отбори трябва да бъдат насърчавани от факта, че Сити има някои проблеми със статичните положения и това се видя не само през изминалия уикенд. 

Отбори  като Тотнъм използват това. Това е зоната, в която се вижда ахилесовата им пета. Проблем за техните съперници става спечелването на самия корнер, защото те ("гражданите") са много добри", заяви Карагър.

Невил също подкрепи гледната точка на колегата си, свързвайки лошата отбранителна игра при статичните положения с ниския ръст на "гражданите“.

"В събота видях отбор, който създаде две положения и използва и двете. Ако Сити е предопределен да загуби титлата през този сезон, тогава трябва да има повече такива мачове, в които противникът им успява да оседлае късмета и да използва всичките си моменти.

Трябва Маурисио Почетино да помисли след мача: "Как успяхме да направим равен?", а Пеп Гуардиола да не може да повярва, че е останал без победа.

Но понякога, ако започнете да правите равен в мачове, които не бива да завършват с равенство, това ще даде известен оптимизъм на другите отбори.

Както казах, Сити бе много по-добър. Но те са ниски. Корнерите са областта, където другите отбори могат да създадат проблеми на техния вратар", каза Невил.

  Сподели
450