Клоп обясни за Коутиньо


Н. Гавазов

Клоп обясни за Коутиньо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде да се разбере, че клубът му е отказал  да върне полузащитника Филипе Кутиньо по финансови причини.

Вчера  Коутиньо завърши прехода си от Барселона в Байерн Мюнхен, където ще играе под наем. Шампионите в Бундеслигата ще поемат изцяло заплатата на Филипе и ще платят 7,8 милиона паунда за едногодишен наем на играча. И накрая, Байерн запази възможността да закупи 27-годишния  бразилец за 110 милиона паунда.

Паралелно с това се появиха въпроси към Ливърпул защо клубът даже не направи опит да си върне бившата звезда, която продаде на каталунците за 140 милиона паунда.

Клоп обясни каква е ситуацията.

"Ще звучи малко странно, но не бихме могли да си го позволим - вече похарчихме  парите, които спечелихме от този трансфер.

Не искахме да го пуснем (преди 19 месеца), но Барселона ни предложи пари и  така да се каже ни принуди да се разделим с него.

Този преход имаше смисъл и за двете страни. Той е супер играч и страхотен човек. Той е футболист от световна класа и може да промени хода на мачовете при правилните обстоятелства", заяви Клоп.

Напомняме, че Ливърпул използва парите от продажбата на Филипе за покупката на вратаря Алисон и на защитника Върджил ван Дайк. Година по-късно мърсисайдци спечелиха Шампионска лига.

  Сподели
571