Де Брюйне: Може би той трябваше да си откъсне ръката?


Н. Гавазов

Де Брюйне: Може би той трябваше да си откъсне ръката?

Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне продължи да критикува актуализираните правила относно играта с ръка втв футбола.

В съботния мач от Висшата лига срещу Тотнъм "гражданите" успяха да вкарат гол чрез усилията на Габриел Жезуш, но това попадение бе отменено поради факта, че топката удари ръката на Емерик Лапорта по пътя си към бразилеца. Системата VAR констатира  случайното докосване, но Де Брюйне има големи въпроси за това.

"Те създадоха това ново правило за игра с ръката. Когато гледах видеото, се убедих, че той по никакъв начин не може си прибере ръката. Какво трябваше  да направи? Може би да си откъсне ръката и да играе без нея?

Той не можеше да направи нищо, защото Нико (Отаменди, който направи паса  към Жезуш) се намираше на 10 сантиметра от него и игра с глава по топката. На такова разстояние и за такова време е невъзможно да се реагира.

Имаме това, което имаме. Аз съм старомоден и не съм голям фен на VAR. Мисля, че ще ме разберете, ако искате да направите футбола по-добър", заяви Де Брюйне.

Според правилата, ако топката не бе докоснала  ръката на Емерик, а тази на полузащитника на "шпорите", играта щеше да продължи при условие, че ръката на играча се намира в естествено положение.

"След мача ми казаха, че ако топката бе ударила  ръката на играча на Тотнъм, ние нямаше  да получим дузпа, така че не разбирам това правило. Аз изобщо не го разбирам. Това трябва да бъде оспорено", добави Кевин.

  Сподели
435