Лампард: Ненавиждам, когато умората се използва за оправдание


Н. Гавазов

Лампард: Ненавиждам, когато умората се използва за оправдание

Наставникът на Челси Франк Лампард заяви, че умората не може да бъде основното оправдание за провала на отбора му през втората половина на мача с Лестър.

През втората половина на неделния мач от Висшата лига срещу "лисиците“ хората  на Лампард значително намалиха темпото и отдавайки инициативата на съперника, получиха изравнителен гол и бяха близо до това да претърпят загуба.

1: 1.

Спадът на Челси след почивката би било логично да се обясни умората, защото в сряда "сините" проведоха 120 минути срещу Ливърпул в в мача за европейската Суперкупа, а отделно от това трябваше да пътуват 4 часа и половина до Истанбул, където се проведе срещата.

Лампард обаче не смята, че цялата работа е в умората и посочи като пример Ливърпул, който въпреки обстоятелствата,  победи Саутхемптън, при това ден по-рано и като гост.

"Мразя, когато умората се използва като извинение, но това бе един от факторите през второто полувреме. Видях играта на Ливърпул вчера и знам колко е тежко за тях. 120 минути, обратен полет, до пет сутринта на крака...  Мисля, че това ни повлия в последните етапи на мача.

"Но повтарям: ние сме достатъчно добри да контролираме този фактор и да действаме по-добре с топката. Съчувствам малко на играчите, но все още не искам да използвам умората като основно извинение", заяви Лампард.

  Сподели
418