Заплатата на Санчес може да стигне 560 000 паунда на седмица


Н. Гавазов

Заплатата на Санчес може да стигне 560 000 паунда на седмица

Изданието Daily Mail в ексклузивен материал разкри някои подробности от договора на Алексис Санчес с Манчестър Юнайтед, което прави напускането на нападателя на Чили на "Олд Трафорд"  толкова трудно.

Напомняме, че преди 19 месеца Юнайтед размени Санчес от Арсенал за Хенрих Мхитарян. Алексис отхвърли интереса на Манчестър Сити по онова време, като се съгласи да бъде най-високо заплатеният играч във Висшата лига на "Олд Трафорд".

Трансферът на чилиеца обаче се оказа огромен провал за "червените дяволи". Алексис изобщо не се проявява и колосалната му заплата е не само бреме за клуба, който не участва в Шампионска лига, но и пречка както за подновяване на договорите със съществуващите играчи, така и за покана на нови.

Това лято Юнайтед не можа да се отърве от 30-годишния чилиец и това не е изненадващо, защото заплатата на  Санчес може да надхвърли половин милион паунда седмично.

Според Daily Mail основната заплата на Санчес в Юнайтед  е 300 000 паунда седмично. Още 100 хиляди паунда на всеки седем дни - или 5 милиона паунда годишно - Алексис получава  за използването на своя  образ.

Допълнителни 5 милиона паунда се дължат на Санчес всеки сезон, през който той ще направи 30 появи  в стартовия състав, като се вземат предвид всички турнири. .

При условие на други бонуси и застрахователни плащания, заплатата на Алексис може да достигне 560 хиляди паунда на седмица. Но това не е всичко - Юнайтед трябва да плати  5 милиона паунда на агента на  играча Фернандо Фелисевич за продължителността на договора със  Санчес (21.370 хиляди паунда седмично).

Този вид заплата и фактът, че в 45 мача за Юнайтед през година и половина Санчес вкара само пет гола, превръща Алексис в непривлекателна цел за останалите клубове.

"Дяволите“ все още могат да се отърват от Санчес преди да затвори летния трансферен прозорец  в континентална Европа, но те ще бъдат принудени да субсидират лъвския дял от заплатата на Санчес - само при такива условия Ювентус, Интер и Наполи са готови да приютят бившия нападател на Барселона.

  Сподели
457