Дзола: Продължавахме да говорим на Кепа, но той не ни слушаше


Н. Гавазов

Дзола: Продължавахме да говорим на Кепа, но той не ни слушаше

Бившият помощник-мениджър на Челси Джанфранко Дзола хвърли светлина върху поведението  на вратаря Кепа Арисабалага във финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити през миналия сезон.

Напомняме, че този двубой бе белязан от почти невероятен инцидент от футбола, когато играчът не  се подчини на мениджъра  си и отказа да напусне терена за смяна.

Маурицио Сари, който тогава бе мениджър на "сините", се опита да пусне в Вили Кабайеро за изпълнението на дузпите, но Арисабалага остана на терена и не можа да донесе на отбора си трофея.

"Мисля, че в началото той не разбра  какво искаме от него. Той се преструваше, че е получил травма, защото иска да спечели време. Това не е толкова голямо престъпление.

Но след това си размърдахме мозъците. Спомнихме си, че имаме Кабайеро на пейката, а  той познава всички играчи в Манчестър Сити, така че видяхме това като възможност.

Щяхме да направим тази смяна. Не го планирахме предварително, но в този момент решихме, че Кепа е с травма.

Ден по-рано Кепа получи малко увреждане и затова решихме, че той отново е ранен. Видяхме това като възможност да пуснем Вили, който познава играчите на Сити и може да бъде полезен. Просто е.

Естествено, че бе трудна ситуация. Не можехме да повярваме какво се случва. Бяхме безмълвни и продължихме да му казваме да напусне терена, но той не си тръгна", заяви Дзола.

  Сподели
513