Емери: Колашинац и Йозил са на 100% готови


Н. Гавазов

Емери: Колашинац и Йозил са на 100% готови

Наставникът на Арсенал Унай Емери потвърди, че Сеад Колашинац и Месут Йозил са на 100 процента психологически подготвени да играят срещу Бърнли в събота.

Напомняме, че Сеад и Месут пропуснаха мача от първия кръг на Висшата лига срещу Нюкасъл от съображения за сигурност и като цяло бяха принудени да стоят у дома под денонощна охрана след инцидента с нападението на въоръжени бандити през юли.

По-рано в четвъртък стана известно, че ситуацията се завръща към нормалното, а Колашинац и Йзил вече подновиха тренировките. Говорейки пред пресата по-късно същия следобед, Емери потвърди, че босненецът и германецът  могат да излязат на терена на "Емирейтс" в събота. Днес испанецът потвърди думите си

"Те са на 100 процента готови. Смятаме, че са в добро психологическо състояние и са съсредоточени върху работата. Тренират от вторник, въпреки че имахме почивен ден.

Разбира се, радвам се, че се завърнаха. За мен те са на първо място хора, а след това играчи. Това важи за всички. Когато постоянно тренират, това е добре за нас, защото те могат да бъдат полезни.

Добрата новина е, че са отново с нас. Клубът прави всичко възможно и им помага да разрешат въпроса за сигурността. Надявам се да им помогна да се съсредоточат върху тренировките и подготовката. В момента всичко е наред, клубът ги подкрепя", заяви Емери.

  Сподели
417