Клоп: Саутхемптън празнуваше победа повече от нас


Н. Гавазов

Клоп: Саутхемптън празнуваше победа повече от нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп на шега заяви, че Саутхемптън е празнува победата на "червените" в мача за Суперкупата на Европа повече от мърсисайдци.

Извършвайки уморителен полет до Истанбул с продължителност от повече от четири часа, Ливърпул изхарчи  огромно количество физически и морални сили, за да победи Челси – това стана едва след изпълнение на дузпи след 120 напрегнати минути.

Още в събота "червените" ще извършат още едно пътуване – до "Сейнт Мери", където ще се проведе срещата със Саутхемптън от Висшата лига и  Клоп добре осъзнава предимството по отношение на  свежестта, което ще бъде на страната на "светците".

"Трябва да намерим начин да се подготвим за този мач. След 90 минути, когато краят наближаваше, Франк Лампард ме попита: "Къде и кога ще играете следващия си мач?". Отговорих: "На гости на Саутхемптън в събота!".

Никой не искаше допълнителни полувремена. Трябва да се подготвим. И това е моят подарък за играчите - аз съм в състояние да им помогна да се възстановят, така че те да са готови за следващия мач.

Нека се опитаме да намерим начин да спечелим в събота, а след това ни чака Арсенал. Това са два невероятно трудни мача, всеки по собствените си причини.

В Истанбул  само един отбор празнува повече от нас. Това вероятно бе Саутхемптън, където видяха, че всичко няма да свърши след 90 минути игра", заяви Клоп.

  Сподели
399