Скаутите на Юнайтед преценили, че Фернандеш играе много рисковано


Н. Гавазов

Скаутите на Юнайтед преценили, че Фернандеш играе много рисковано

Манчестър Юнайтед решил  да се откаже от закупуването на Бруно Фернандеш през това лято, считайки стила на халфа на Спортинг за твърде рисков.

До последно се смяташе, че клубът от "Олд Трафорд" е основен претендент за Фернандеш, но "червените дяволи" така и не отправиха оферта за покупка на играча.

Фернандеш игра по абсолютно изключителен начин през миналия сезон, като показа невероятна ефективност за полузащитник по отношение на голове и асистенции, но скаутите на Юнайтед все пак  успяха да намерят недостатък в играта на 24-годишния португалец, съобщава Daily Mail.

Бруно постигна голям успех в атакуващата игра, пренебрегвайки отбранителните  действия и рискувайки твърде много в близост до чуждото наказателно поле, което доведе до загуба на топката - в последната трета на полето точността на подаванията на Фернандеш беше едва 75,1% през миналия сезон и това не се хареса на Юнайтед.

Например, подобен показател за Пол Погба през миналия сезон бе 82,8%, а при лидера на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне, изпълняващ  роля, подобна на Фернандеш, стабилно стоеше над  82%.

  Сподели
356