Мойс не искал да купува Магуайър за Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс не искал да купува Магуайър за Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че в началото на периода си на "Олд Трафорд" той е отказал да купи защитника  Хари Магуайър.

През това лято Магуайър се присъедини към "червените дяволи“ със  статута на най-скъпия защитник в света на стойност 80 милиона паунда, но за първи път Хари бе на радара на Юнайтед  много по-рано - още  по време на представянето си за Шефилд Юнайтед.

"Не се опитахме да го купим, но го забелязах по онова време. Бях много запознат с играчите от по-ниските дивизии и преуспях в привличането им в Евертън - било то  Тим Кейхил или други за всичките  тези години.

Хари Магуайър бе един от тези, които видях. Това стана в  домакинския мач срещу Престън в лигата и аз отидох  да го видя. Той игра много добре, но по това време бе много голям - имаше голям задник" ,

Можеш да си помислиш: "О, боже, колко голям ще расте Хари". Защото по това време той беше сравнително млад човек. За да бъда честен, сега изглежда страхотно и не се е променил много. Когато дойдох в Юнайтед, имахме Видич, Рио, Джони Еванс, Майкъл Кийн, Фил Джоунс, Крис Малдинг. В онзи момент купуването на още един централен защитник не изглеждаше най-доброто решение.

А Хари Магуайър трябваше да си проправи път. Понякога играчите трябва да си проправят път, за да станат това, което им е предопределено да станат. Може би той нямаше да заиграе при нас", заяви Мойс.

  Сподели
428