Тотнъм е готов драстично да увеличи заплатата на Ериксен


Н. Гавазов

Тотнъм е готов драстично да увеличи заплатата на Ериксен

Тотнъм  ще се опита да задържи Кристиан Ериксен в клуба, предлагайки на плеймейкъра нов договор с повече от двойно увеличение на заплатата.

В момента Ериксен получава изключително скромните като  за играч от  неговото ниво 80 хиляди паунда седмично.

Очевидно е, че Кристиан мисли да напусне Тотнъм. Самият датчанин потвърди това, когато в началото на юни обяви, че иска да "опита нещо ново".

През това лято имаше известен интерес към Ериксен от страна на Реал Мадрид, Атлетико, Ювентус и Манчестър Юнайтед, но "шпорите" удържаха 27-годишния полузащитник.

Ериксен вече навлезе в последната година от  настоящото си споразумение, което означава, че през януари Кристиан ще може да сключи предварителен договор с някой от чуждестранните клубове и в края на сезона да напусне Тотнъм без никакво обезщетение.

Клубът от  Северен Лондон обаче не губи надежда за разширяване на сътрудничеството си с Ериксен. Шпорите са готови да предложат на Кристиан нова сделка със заплата от 200 хиляди паунда седмично.

Ериксен вече даде да се разбере, че парите не са единственият фактор, от който зависи бъдещето му. Дори Кристиан да се съгласи на нов договор, той може да поиска включване на опция, която ще му позволи да отиде в един от най-добрите клубове в Европа за фиксирана цена.

След преминаването си от Аякс през 2013 г. Ериксен отбеляза 66 гола и даде 86 асистенции в 278 мача за Тотнъм. Кристиан обаче не е сред първите десет футболисти по отношение на заплатата.

  Сподели
428