Бенитес: Вече не вярвах на ръководството на Нюкасъл


Н. Гавазов

Бенитес: Вече не вярвах на ръководството на Нюкасъл

Старши - треньор на Далиан Ифан Рафаел Бенитес хвърли светлина около напускането си на  Нюкасъл през това лято.

Бенитес бе обожаван от феновете на "свраките", но разногласията с ръководството на клуба не му позволиха да сключи нов договор.

В програмата за мача от първия кръг на Висшата лига срещу Арсенал изпълнителният директор на Нюкасъл Лий Чарнли увери, че Бенитес е напуснал клуба заради пари, пренебрегвайки проекта и предложенията на ръководството на "свраките".

Рафа няма как да подмине подобни обвинения срещу него.

"Стараех се с всички сили всеки ден и дори останах в клуба, когато изпаднахме, отхвърляйки други оферти - по-добри оферти, отколкото тази, която наскоро приех от Далиан Ифан. Между другото. Ако бях мотивиран от пари, както заяви  Чарнли, можех да напусна много по-рано.

Ръководството на Нюкасъл имаше година да уреди въпроса с моя договор, но когато се срещнахме в края на миналия сезон, те не направиха оферта, която мога да приема. Казаха ми, че не искат да инвестират в академията и  базата за тренировки - ако желаят, мога да посоча причината, поради която Майк Ашли се отказа от това.

Идеята на техния проект бе да купуват играчи, които не са по-стари от 24 години, а бюджетът, озвучен от тях, според мен не беше достатъчен, за да се борим за място в топ 10.

След тази среща знаех, че няма да ми направят сериозна оферта и 19 дни по-късно ми предложиха същата заплата, както преди три години, с намален контрол върху трансферите.

Коментарите на Чарнли,  че са договорили трансфера на  Жоелинтон  през февруари, обясняват много от онова, което не можах да разбера по това време.

След три години неизпълнени обещания, аз вече не им вярвах“, заяви Бенитес.

  Сподели
435