Невил: Сити ще е шампион докато Гуардиола не напусне


Н. Гавазов

Невил: Сити ще е шампион докато Гуардиола не напусне

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил вярва, че Ливърпул и други отбори, нетърпеливи да отнемат титлата от Манчестър Сити, може да се наложи да проявят повече търпение – поне до напускането на Хосеп Гуардиола.

"Повече от 20 години играх при Сър Алекс Фъргюсън, така че знам как се чувстват другите отбори, когато в началото на сезона си мислят, че Манчестър Юнайтед така или иначе ще стане шампион.

Сега Манчестър Сити създава същото чувство. Гледаш ги и си мислиш: "Кой може да ги спре?". Като погледнеш състава им и какво постигнаха през миналата година, ти виждаш, че те се справиха без Фернандиньо и няколко месеци играха без Де Брюйне.

Ако някой друг клуб загуби най-добрите си играчи, тогава той няма да може да се справи с това, докато Манчестър Сити с покупките на  Родри и Жоау Кансело само засили своя вече дълбок състав.  Те са много силни на всяка позиция и само могат да добавят по един-двама играчи всяка година.

Нашият мениджър остана на поста си 26 години. Големият въпрос за Манчестър Сити е колко дълго ще работи Пеп Гуардиола?

Те проведоха  изключителни три години, но дали той ще остане шест, седем, осем години? Ако го направи, останалите клубове ще бъдат малко в затруднение, но ако той напусне през следващата година или две, едва тогава Сити ще стане по-слаб.

Той е изключителен треньор и мисля, че другите клубове ще трябва да изчакат, докато той напусне", заяви Невил.

  Сподели
523