Юнайтед ще даде на Солскяер още няколко трансферни прозореца


Н. Гавазов

Юнайтед ще даде на Солскяер още няколко трансферни прозореца

Ръководството на Манчестър Юнайтед увери мениджъра  Оле Гунар Солскяер, че той ще разполага с още няколко трансферни прозореца, за да завърши преструктурирането на отбора.

Това лято Юнайтед се сдоби с Хари Магуайър, Аарън Уан Бисака и Даниел Джеймс, сбогувайки се с Антонио Валенсия, Андер Ерера и Ромелу Лукаку. Очевидно "червените дяволи“ не са се променили толкова драматично, както се очакваше от тях.

Много трансферни цели бяха непостижими за Юнайтед по различни причини - като Шон Лонгстаф от Нюкасъл, Кристиан Ериксен от Тотнъм или Пауло Дибала от Ювентус.

В същото време собствениците на клуба от семейство Глейзър и изпълнителният директор Ед Уудуърд изцяло подкрепят курса, избран от Солскяер, разчитайки на младите домашни таланти.

Освен това Солскяер иска да притежава само онези играчи, които са нетърпеливи да играят за Юнайтед и за които парите не са определящ фактор при преминаване в "Олд Трафорд".

Тази визия на ситуацията в средносрочен план е запленила клубните босове. И въпреки че този сезон обещава да бъде труден за Солскяер, ръководството на Юнайтед обещава да бъде по-търпеливо с Оле, отколкото с предшественика му, което ще позволи на норвежеца да създаде тим, в който ще бъдат инвестирани не само пари, но и идеи.

  Сподели
405