Емери обясни защо Пепе и Луис бяха сред резервите


Н. Гавазов

Емери обясни защо Пепе и Луис бяха сред резервите

Мениджърът на Арсенал Унай Емери обясни защо остави звездните си нови попълнения Давид Луис, Дани Себайос и Никола Пепе не пейката за мача срещу Нюкасъл вчера.

"Още в събота обясних, че положението на всеки играч е различно. Давид Луис проведе предсезона с друг отбор и той изглежда готов да играе, но само един път тренира с нас - 30 минути в петък. Затова реших да изразя доверието си към Сократис и Чембърс , те имат добро взаимодействие помежду си.

Никола Пепе дойде при нас преди една седмица и той трябва да подобри физическото си състояние, за да е готов да играе на 100 процента през всичките 90 минути. Мисля, че 20 минути в мача са му се отразили добре.

Себайос е само наполовина готов, защото дойде по-рано от Пепе, но бе контузен и не тренира. Той трябва да се запознае с Висшата лига, така че появата му като резерва  бе важна за него и за нас.

Задействах  Рис Нелсън и Уилок, защото те го заслужават. Те могат да ни бъдат полезни и искам да повярват в това. Същото е с Мартинели, той изигра последните 10 минути, защото го заслужаваше", заяви Емери.

  Сподели
519