Рашфорд е готов за следващата си крачка


Н. Гавазов

Рашфорд е готов за следващата си крачка

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд заяви, че е готов да направи следващата стъпка и да стане лидер на атаката  на своя отбор.

През миналия сезон Рашфорд се утвърди като главен централен нападател на "червените дяволи", което накара Ромелу Лукаку, който загуби стартовата си позиция, да напусне в посока Интер.

С напускането на Лукаку голмайсторската тежест  пада и върху раменете на Рашфорд, но 21-годишният англичанин не се безпокои от това.

"За мен е важно просто да стана човек, който поема отговорност и на когото може да се разчита. Чувствам, че това е следващата стъпка за мен. Всичко върви както трябва.

Спомням си, че предприех подобни стъпки, когато се присъединих към отбора на U-18. Може да отнеме сезон, за да се придвижа към  тези стандарти.

Вие ставате един от лидерите и поемате отговорност на терена, преди да го разберете. Сега съм в същата ситуация, но вече в първия отбор.

Всеки мениджър те учи на различни неща. Луис ван Гаал бе идеалният мениджър, когато се намираше в отбора. Той бе търпелив, даде ми време да уча играта. При това не се опитваше да ме натоварва с прекалено много информация. При Жозе Моуриньо започнах по-добре да разбирам футбола, особено по отношение на отбраната. Сега при Оле Гунар Солскяер се опитваме да съединим тези два аспекта. Под ръководството на Оле се връщаме към нормалното си състояние. Това е най-важното", заяви Рашфорд.

  Сподели
404